Choose your country.

Our product information is specific to your location.

close menu

We believe you are visiting us from:

Ship-to country
United States

This will automatically be set as your ship-to country if you take no action to change it.

Your Vehicle Not Configured Set up now Your Device Not Configured Set up now

Retourneren

Als je een product hebt gekocht van ProClip USA, Inc. heb je dertig dagen om dit te retourneren of in te ruilen. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug, minus de oorspronkelijke verzendkosten. Als het product uit de originele verpakking is gehaald, zal een vergoeding van 15% in rekening worden gebracht om het product weer klaar voor de verkoop te maken. 
 
Voor een niet-defect product ontvang je een tegoed, zodat je een nieuw product kunt bestellen. Als je product defect is op het moment van bezorging of als je het verkeerde product hebt ontvangen, sturen we je via e-mail een retourlabel zodat je het product kosteloos kunt retourneren en laten vervangen door een nieuw product.
 
Vereisten
Je MOET beschikken over een RMA-nummer (Return Merchandise Authorization). Dit nummer kun je aanvragen door een e-mail te sturen naar returns@proclipusa.com of door te bellen naar +1 800-296- 3212.
 
Voorwaarden en bepalingen
Zonder voorafgaande toestemming van ProClip mogen er geen producten worden geretourneerd. Om een product te retourneren, moet de koper een RMA-nummer (Return Merchandise Authorization) aanvragen. Producten moeten binnen dertig (30) na de factuurdatum worden geretourneerd. Het aankoopbewijs moet worden meegestuurd. Het product moet zich in een nieuwe en ongebruikte staat bevinden. Dit betekent het volgende: er mogen GEEN schroeven zijn gedraaid in het product, zelfs niet in de gaten die er al zijn ingeboord; er mogen GEEN gaten zijn gemaakt in het product; er mogen GEEN krassen of schroefmarkeringen op het product zitten; er mag GEEN klittenband zijn bevestigd; enz. Wij behouden ons het recht voor om het aankoopbedrag niet te restitueren als wij van oordeel zijn dat het product beschadigd is. Als het product uit de originele verpakking is gehaald, zal een vergoeding van 15% in rekening worden gebracht om het product weer klaar voor de verkoop te maken. Er moet een kopie van de originele bestelling of factuur worden meegestuurd bij een geretourneerd product. ALLE ONDERDELEN DIE DEEL UITMAKEN VAN HET ORIGINELE PRODUCT MOETEN WORDEN GERETOURNEERD.
 
Je retourzending inpakken en versturen
Volg de volgende vijf eenvoudige stappen als je een product retourneert:
  1. Verpak de artikelen en alle onderdelen in een stevige doos.
  2. Schrijf je RMA-nummer op de buitenkant van de doos.
  3. Doe een kopie van de originele bestelling of factuur in de doos.
  4. Kies een transportbedrijf dat je een verzendnummer verstrekt en noteer de datum waarop je de doos hebt verstuurd. Je bent verantwoordelijk voor het geretourneerde product totdat wij het hebben ontvangen. Het verzendnummer en het bezorgingsbewijs zijn van essentieel belang als we je geretourneerde product niet hebben ontvangen.
  5. Verzend het pakket naar: 
 
Returns Dept. 
RMA-nummer _________
ProClip USA, Inc.
4915 Voges Rd. 
Madison, WI 53718
USA
 
Je retourzending wordt binnen vijf dagen van ontvangst verwerkt. Je ontvangt een e-mail zodra je retourzending is verwerkt en de vervanging is verstuurd of het aankoopbedrag is teruggestort.